FOR REAL! FOODS utmanar livsmedelsbranschen och tar in tunga investerare

Grundarna av For Real Foods För ett år sedan lanserade For Real! Foods fryspizzor med bottnar bakade på svensk lokalodlad vitkål
eller svensk kyckling. Nu går flera tunga investerare in i det snabbväxande och nytänkande företaget.
For Real! Foods lanserades 2020 efter att grundarna Daniel och Kristin Nowak reagerat på hur folkhälsan försämras i allt snabbare takt, samtidigt som delar av livsmedelsbranschen fyller hyllorna med näringsfattig och ultraprocessad snabbmat. Deras första koncept är en ny typ av fryspizza som bakas med bottnar på lokalodlad vitkål eller svensk kyckling.
Genom att ersätta spannmål och tillsatser med näringsrika och 100% naturliga råvaror fås en unik och hälsosammare produkt som både är glutenfri, low carb samt fiber- och proteinrik.

Sverige äter mest ultraprocessad mat i hela EU 1) och över 50% i Sverige är överviktiga 2). Vi vill vända denna utveckling och hjälpa folk att återta sin hälsa genom näringsrik mat utan tillsatser – det vi kallar riktig mat. Riktig mat som inte bara är hälsosam och hållbar men också otroligt god, berättar Kristin och Daniel Nowak, grundare, For Real! Foods.

Efter bara ett år på marknaden tar bolaget nu in 9 miljoner kronor från flera namnkunniga investerare för att möta efterfrågan. I raden av investerare återfinns bland annat PINC, livsmedelsbolaget Pauligs riskkapitalgren, Maria Borelius prisbelönt vetenskapsjournalist, biolog och författare till flera hälsoböcker, Christer Ridderheim – en av grundarna till Ridderheims delikatesser, Hans Johansson – serieentreprenör och en av grundarna av Semcon och Vinngroup, Njord Ventures samt flertalet affärsänglar.

For Real! Foods har lyckats med konststycket att skapa ett mer näringsrikt alternativ till en av de mest njutbara måltiderna vi har – pizza. Många människor letar efter riktigt goda alternativ till snabba rätter och snacks som är glutenfria, har lokala råvaror och är utan tillsatser – och nu får de ett som verkligen håller måttet! Dessutom har teamet flera nya produkter på gång, så vi ser fram emot en spännande resa, säger Marika King, chef för PINC.

Det nya kapitalet ska främst användas för geografisk expansion i Sverige och i övriga Norden samtidigt som den unika produktionsprocessen skall skalas upp för att klara en ökad efterfrågan. Utöver dagligvaruhandeln satsar nu även bolaget på att sälja sina unika pizzabottnar till restaurangsektorn. Kapitalet kommer också möjliggöra en lansering av nya innovativa produkter under 2022.

Detta är framtiden! Människor förändrar sina matvanor i snabb takt och efterfrågar mer hälsosam mat, inklusive enkla lösningar för stressiga dagar, säger Maria Borelius, författare till bästsäljande boken ”Hälsorevolutionen”. Det är också namnet på Sveriges största hälsopodd, som Maria producerar tillsammans med Carina Nunstedt, som även hon valt att investera i For Real! Foods.

For Real! Pizza finns att köpa i över 200 matbutiker (COOP, ICA, Hemköp) runt om i landet, på Mathem.se samt i den egna webbshopen forrealfoods.se

För produktprover, bilder och intervjumöjligheter, kontakta Elina Gregor, Gastro PR, elina@gastropr.se, 070 480 7731.

1) https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-021-02733-7
2) https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/fysisk-aktivitet-och-matvanor/overvikt-och-fetma/

köp oss här!

Allt fler butiker och restauranger upptäcker våra pizzor och i dagsläget finns vi hos över

400 återförsäljare och det tillkommer nya varje dag. Du hittar oss bland annat hos: